torsdag 3. november 2011

You are going....

.................too love me for denne oppskriften på deilige rundstykker. Oppskriften er hentet fra sista utgaven av Tara smak og passer utmerket til både frokost/lunsj eller som tilbehør til forskjellige supper eller pasta salat. Du kan tilsette dine favoritt urtekrydder og lage din egen vri på dem:)
Her er oppskriften:

50gr smør
50gr fersk gjær
2,5dl melk
2,5dl vann
3 ss honning
1ss salt
2ss fersk hakket timian
3,5 dl revet gullrot
5 dl grovbakstmel
8 dl hvetemel

1egg tilpensling
2ss hakket timian
havsalt


Smelt smør og tilsett vann og melk varm opp til fingervarmen og bland inn gjær ( pass på at blandingen ikke er for varm før du legger i gjær, er det for varmt vil ikke gjæren virke).
Mel ( ta i første omgang 7 dl)  grovbaktsmel, salt, gullroter, timian, honning tar du opp i en bolle og blander inn melk -smør-vann blandingen, tilsett resterende mel.
La deigen heve i 45 min (min hev til den var dobbelstørelse), ta den ut og kna den. Lag deretter rundstykker i ønskede størelse pensle med sammenpisket egg og strø over dine favoritt kryder,(havsalt, origano, timian) legg det på bakeplate med bakepapir og la det heve i 20 min ( dette droppet jeg og rundstykken ble supergode). Stek på 250 gr i 12 min ( jeg stekte mine på 245 i 15-17 min men følg med den siste tiden) VOILA!!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar