.................too love me for denne oppskriften på deilige rundstykker. Oppskriften er hentet fra sista utgaven av Tara smak og passer utmerket til både frokost/lunsj eller som tilbehør til forskjellige supper eller pasta salat. Du kan tilsette dine favoritt urtekrydder og lage din egen vri på dem:)
Her er oppskriften:
50gr smør
50gr fersk gjær
2,5dl melk
2,5dl vann
3 ss honning
1ss salt
2ss fersk hakket timian
3,5 dl revet gullrot
5 dl grovbakstmel
8 dl hvetemel
1egg tilpensling
2ss hakket timian
havsalt
Smelt smør og tilsett vann og melk varm opp til fingervarmen og bland inn gjær ( pass på at blandingen ikke er for varm før du legger i gjær, er det for varmt vil ikke gjæren virke).
Mel ( ta i første omgang 7 dl) grovbaktsmel, salt, gullroter, timian, honning tar du opp i en bolle og blander inn melk -smør-vann blandingen, tilsett resterende mel.
La deigen heve i 45 min (min hev til den var dobbelstørelse), ta den ut og kna den. Lag deretter rundstykker i ønskede størelse pensle med sammenpisket egg og strø over dine favoritt kryder,(havsalt, origano, timian) legg det på bakeplate med bakepapir og la det heve i 20 min ( dette droppet jeg og rundstykken ble supergode). Stek på 250 gr i 12 min ( jeg stekte mine på 245 i 15-17 min men følg med den siste tiden) VOILA!!!!
Her er oppskriften:
50gr smør
50gr fersk gjær
2,5dl melk
2,5dl vann
3 ss honning
1ss salt
2ss fersk hakket timian
3,5 dl revet gullrot
5 dl grovbakstmel
8 dl hvetemel
1egg tilpensling
2ss hakket timian
havsalt
Smelt smør og tilsett vann og melk varm opp til fingervarmen og bland inn gjær ( pass på at blandingen ikke er for varm før du legger i gjær, er det for varmt vil ikke gjæren virke).
Mel ( ta i første omgang 7 dl) grovbaktsmel, salt, gullroter, timian, honning tar du opp i en bolle og blander inn melk -smør-vann blandingen, tilsett resterende mel.
La deigen heve i 45 min (min hev til den var dobbelstørelse), ta den ut og kna den. Lag deretter rundstykker i ønskede størelse pensle med sammenpisket egg og strø over dine favoritt kryder,(havsalt, origano, timian) legg det på bakeplate med bakepapir og la det heve i 20 min ( dette droppet jeg og rundstykken ble supergode). Stek på 250 gr i 12 min ( jeg stekte mine på 245 i 15-17 min men følg med den siste tiden) VOILA!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar